Tātad vienu vakaru internetā ( kur gan citur?) uzduros vienam video, kur Deivids Linčs gatavo nezinamu putraimu - Quinoa.
Pēc paris dienam ieraudziju šos putraimus Stabu ielas ekoveikalā. Brinumputraims tas ir, jo tam ir augsta uzturvertiba, atradu kaut kur, ka quinoa ir vairāk kalcija neka pienā, bet tagad tā lapa vairs neveras vaļā, ne ludzama:)
Bet proteīniem bagāta viņa esot ļooti.
Pēc gatršas man liekas kaut kas starp kus kusu un miežu putraimiem.
Lūk šie bija mani pusdienu- vakarinu salati ar quinoa un citiem leduskapī atrodamām lietām
Tatad, quinoa novāra pēc paciņas instrukcijas, es varīju 20 minutes.
tikmer apcep sarkano sipolu. Kad sipols apcepts uz tās karstās pannas uzmet spinātus un uzliek vāku, lai vini apraujas.
Uz šķīvja karto salatu lapas, man bija romiešu, izvaritos quinoa, virsu apceptos sipolus un spinatus. Visam pāri izvieto fetas siera pikučus. Pārslaka ar olīveļu, mazliet balzamico etiķi(citrons labak iederētos, bet man nebija) un melnajiem pipariem.
es neteikšu ka pēc
siem salātiem vieglu roku izmetu ārā visus putraimus un kartupeļus un tagad ēdīšu quinoa. Nebūt nē. Bet dažādībai noder
piektdiena, 2008. gada 10. oktobris
jaunā supergrauda, quinoa, salāti
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru